نتایج در این بخش نمایش داده می شود

تصویر سازی و تاثیر آن بر روی حافظه

تصویر سازی ذهنی و یا تجسم خلاق به عملی می گویند که در آن فرد تصاویری را درون ذهن خود خلق می کند. همه ما روزانه درون ذهن خود در حال ساختن تصاویر گوناگونی هستیم.


تصاویری که ما در ذهن خود می سازیم سرنوشت ما را تعیین می کنند. افراد شکست خورده در اکثر اوقات تصاویر منفی را به صورت کاملا حرفه در ذهن خود می پرورند.


افراد موفق دائم در حال ساختن تصاویر مثبت و الهام بخش در ذهن خود هستند. هر تصویری در ذهن تبدیل به عمل می شود و عمل های ما عادات ما را شکل می دهند و این عادات ما هستند که کیفیت زندگی ما را مشخص می کنند. پس مراقب تصاویری که در ذهن خود می سازید باشید. ما در این مقاله در مورد آموزش تصویر سازی بحث خواهیم کرد.


همه چیز دو بار خلق می شود، اول در ذهن و دوم در واقعیت .


ما  برای رسیدن به کمال به آموزش تصویر سازی ، به خصوص ساختن تصاویر مثبت نیازمندیم. تصویر سازی ذهنی در بهبود حافظه هم کمک شایانی به ما میکند. در این مقاله در مورد آموزش تصویر سازی برای بهبود حافظه به طور مفصل بحث خواهد شد.

اولین قدم در تقویت حافظه تصویر سازی می باشد.


یعنی نکاتی که در صدد یادگیری آن هستیم باید به صورت بسته های تصویری در آیند. ظرفیت ذهن ما در به خاطر سپاری تصاویر نا محدود است. حال این تصویر سازی باید چه ویژگی های داشته باشد که اطلاعات برای همیشه در ذهن ما بماند.
از حواس خود استفاده کنید
انسان دارای ۵ حس است:
بویایی
چشایی
شنوایی
بینایی
لامسه

برای تصویر سازی باید از این حواس استفاده کنیم. تصویری که می سازیم را باید ببینیم، صدایش را بشنویم، لمسش کنیم، آن را بو کنیم و بچشیم. برای مثال کلمه ای که میخواهیم تصویرش را بسازیم <سیب> است.

ابتدا تصویر یک سیب را درون ذهن مان مجسم می کنیم، سپس بوی آن سیب را استشمام میکنیم و بعد سیب را با دست مان لمس می کنیم و در آخر آن را می چشیم.

جان بخشی به تصاویر


اولین تمرین تجسم خلاق جان بخشی به تصاویر ساخته شده می باشد. ذهن تصاویر زنده و پویا را بهتر در خود نگه می دارد. سعی کنید به هرتصویر فعالیتی را نسبت بدهید که آن تصویر با آن فعالیت شناخته شده است.

برای مثال سعی کنید همیشه پرنده را در حال پرواز و آتش را در حال سوختن تصور کنید.

تقویت حافظه یعنی سرعت عمل فرد در ساختن تصاویر زنده و پویا.

بیشتر بخوانید :

خيلي زياد پيش مي‌آمد که درصدهايم در آزمون‌هاي آزمايشي خيلي بد شود !


استفاده از طنز


در ساختن تصاویر باید از طنز استفاده کرد. تصاویری بیشتر در ذهن ما می مانند که حس بهتر و مثبت تری در ما ایجاد کنند. برای مثال برای تجسم تصویر یک فیل می توانیم آن فیل را در حال رقصیدن و یا در حال صحبت کردن تصور کنیم. تصاویری که می سازیم باید متمایز از تجربیات قبلی ما باشد. تصاویر جدید و نوظهور بیشتر در اذهان ما باقی می مانند.


چنانچه قرار شد تصویر یک موز را درون ذهنتان بسازید، سعی کنید آن را طوری بسازید که متمایز از تجربیات پیشین شما باشد. مثلا می توانید مزه آن موز را شور و یا رنگش را قرمز در نظر بگیرید. سعی کنید تصاویری بسازید که در زیبایی استثنایی و در زشتی منحصر به فرد باشند.

اصل فردیت


طبق این اصل تصاویری بیشتر در ذهن ما می مانند که در شکل، رنگ، فرم و اندازه منحصر به فرد  باشند. شما روزانه ده ها نفر را در خیابان می بینید. آیا در پایان روز  چهره همه آن ها در خاطر شما خواهد ماند؟

حال تصور کنید که روزی در خیابان فردی را با بیش از ۳۰۰ کیلو وزن می بینید؟ آیا تصویر این فرد برای همیشه در خاطر تان نخواهد ماند؟ یا تصور کنید در میان گوجه های قرمز یک گوجه بنفش می بینید. آیا تصویر این گوجه بنفش را فراموش خواهید کرد؟ پس سعی کنید تصاویری بسازید که منحصر به فرد باشند.

بزرگ نمایی کنید


همانطور که گفته شد تصاویر غیر معمول بیشتر در ذهن ماندگار هستند. یکی از راه های غیر معمول سازی تصاویر بزرگ نمایی می باشد. سعی کنید تصاویر را بزرگ تر از حد معمول تصور  کنید، این طور بیشتر آن ها را در ذهن خود نگه خواهید داشت.

برای مثال، می توانید یک گوجه را اندازه ی یک هندوانه و یک هندوانه را اندازه یک تریلی تصور کنید.

مبالغه در ساخت تصاویر


ما دو جور میتوانیم از این تکنیک استفاده کنیم:
اغرق در تعداد :مثلا به جای ساختن تصویر یک گل، تصویر هزاران گل را درون ذهن خود بسازیم.

اغراق در یکی از ویژگی های آن تصویر : 
می توانیم برای ساختن تصویر یک فیل، طول خرتوم آن را چند ده متر تصور کنیم.

تمرین  ” آموزش تصویر سازی “
حال با توجه به نکاتی که آموختید تصاویر کلمات زیر را بسازید:
فیل، خیار، توپ، کیف، تلفن همراه، برگ، چوپان، پرده، کوزه، دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.