از آنجا که مدت خدمت سربازی طولانی میباشد و مشمولین خدمت سربازی میبایست 2 سال از مهم ترین دوران خود را به صورت سرباز سپری کنند بنابر این اکثر افرادی که مشمول خدمت سربازی شده اند تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در کوتاه ترین زمان ممکن سپری کنند و بتوانند در دوران خدمت سربازی خود درآمدی هم داشته باشند. روش های مختلفی وجود دارد که مشمولین بتوانند دوران خدمت را راحت تر سپری کنند, گرفتن امریه خدمت سربازی یکی از این روش ها میباشد و بسیاری از مشمولین به دنبال راه های گرفتن امریه خدمت سربازی و یا میزان حقوق سربازان امریهای 96 – 97 و یا به دنبال راه هایی هستند که بتوانند کسری خدمت سربازی بگیرند و یا می خواهند بدانند در چه شرایطی می توانند از معافیت خدمت سربازی استفاده کنند و سربازان بر اساس مدرک تحصیلی که دارند ماهانه چه مقدار حقوق دریافت می کنند.سامانه صدای مشاور با بهترین و مجرب ترین مشاورین خود راهنمای مناسبی برا مشمولین خدمت سربازی میباشد.
میزان حقوق سربازان بر حسب مدرک تحصیلی
بخشنامه جدید تعیین حقوق، بیمه خدمات درمانی و مکمل، هزینه خوراک (ماهانه) و پوشاک (سالیانه) کارکنان وظیفه مأمور به دستگاههای غیرنظامی (امریه سربازی) ابلاغ شد.
پیرو بخشنامه شماره ۲۱/۷۱۰ مورخ ۱۳۹۵.۱۱.۲۴۴ موضوع حقوق و مزایای کارکنان وظیفه مأمور بدین وسیله تصویر نامه شماره ۳۱/۵۴/۲۲۱۳ مورخ ۱۳۹۶.۲.۳۱ معاون نیروی انسانی ستادکل نیروهای مسلح ــ اداره سرمایه انسانی سرباز در ارتباط با حقوق، بیمه خدمات درمانی و مکمل، هزینه خوراک (ماهانه) و پوشاک (سالیانه) کارکنان وظیفه مأمور به دستگاههای غیرنظامی در سال ۱۳۹۶ بهجهت اقدام لازم ارسال شد.مشاورین متخصص سامانه صدای مشاور بهترین مرجع جهت پاسخ به تمامی سوالات مشمولین عزیز میباشد.میزان حقوق میزان حقوق سربازان با مدرک تحصیلی دکتری و مدارک دیگر به شرح زیر میباشد
نحوه خرید خدمت سربازی بر حسب مدرک تحصیلی
متن تبصره ۱۱ بودجه سال ۹۶ درخصوص میزان جرائم مروبط به خدمت سربازی و نحوه اجرای آن منتشر شد.
براساس تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور به دولت اجازه داده میشود کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی که بیش از ۸ سال غیبت دارند را با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت به صورت نقد و اقساطی که تا پایان سال ۹۶ تسویه میشود معاف کند.
تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیتهای مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف ۱۵۰۱۲۸۸ نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود و تا سقف ۱۵ هزار میلیارد ریال در قالب ردیف ۱۳۰,۵۳۰۰۰۰ جدول شماره ۹ این قانون به صورت مساوی به ردیفهای ذیربط تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه کشور اختصاص مییابد .همچنین افرادی که مشمول خدمت سربازی شده اند و بیش از 8 سال غیبت دارند می توانند با پرداخت جریمه چه به صورت نقدی چه به صورت قسطی از خدمت سربازی معاف شوند.
زیردیپلم ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
دیپلم ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
فوق دیپلم ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
لیسانس ۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
دکتری ۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
دکترای پزشکی ۳۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
دکترای غیرپزشکی ۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
پزشکان متخصص و بالاتر ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
در این بند همچنین توضیحاتی به عنوان مشخص کننده ضوابط اعمال جریمه و تخفیف برای مبالغ فوق در نظر گرفته شده است که طبق قانون عبارتند از:
۱, به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال، دهدرصد (۱۰۰%) به مبالغ جریمه پایه اضافه و مدت غیبت بیش از ششماه، یکسال محسوب میشود.
۲, برای مشمولان متأهل، پنجدرصد(۵%) و برای مشمولان دارای فرزند نیز بهازای هر فرزند، پنجدرصد(۵۵%) از مجموع مبلغ جریمه کسر میشود.
به بیان دیگر همانطور که از مواد فوق استنباط می شود قانون گذار، حد سنی یا شرایط سنی برای استفاده کننده از این قانون در نظر نگرفته و مشمولان این قانون می توانند بدون در نظر گرفتن شرط سنی در گروه های پایه تحصیلی نسبت به استفاده از قانون اقدام کنند.
ترتیب درجه های نظامی بر حسب مدرک تحصیلی
درجات برای کلیه ارگان های ارتش، سپاه، وزارت دفاع و نیروی انتظامی یکی هستند. نام درجات در ارگان مختلف متفاوت است (برای مثال به گروهبان یکم ارتش، رزمدار یکم در سپاه می گویند).
طبق قانون نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در جمهوری اسلامی ایران همه پسران زمانیکه به سن قانونی برسند میبایست جهت وظیفه واجب و خدمت به کشور مدتی را به سربازی بروند. زمانیکه خدمت مقدس سربازی شخصی در ایران آغاز می شود، پس طی دوره آموزشی، درجات کارکنان وظیفه بر اساس مدرک تحصیلی و وجود محل سازمانی تعیین می شود، هر چه که میزان تحصیلات فرد بالاتر باشد، درجه وی نیز بالاتر خواهد بود. بدین ترتیب بنابر قانون خدمت وظیفه عمومی آخرین تقسیم بندی درجه در سال 93 برای کلیه نیروهای مسلح بر حسب موارد زیر است:
مدرک دکترای تخصصی: درجه ستوان دوم
مدرک کارشناسی ارشد (فوق لیسانس): درجه ستوان سوم
مدرک کارشناسی (لیسانس): درجه گروهبان یکم (در برخی سازمانها استوار یکم یا استوار دوم)
مدرک کاردانی (فوق دیپلم): درجه گروهبان دوم و سوم (در برخی سازمانها سرجوخه)
مدرک دوره متوسطه (دیپلم): درجه سرجوخه (در برخی سازمانها سرباز یکم)
مدرک سیکل یا زیر دیپلم: درجه سرباز دوم ، سوم یا صفر
نکته 1 : درجات فوق برای کلیه ارگان های ارتش، سپاه، وزارت دفاع و نیروی انتظامی یکی هستند.
نکته 2 : نام درجات در ارگان مختلف متفاوت است (برای مثال به گروهبان یکم ارتش، رزمدار یکم در سپاه می گویند)
نکته 3 : حقوق سربازان در طول خدمت وظیفه عمومی با توجه به درجه آنها تعیین میشود. لازم به ذکر است کسانیکه پرنسل کادر یا رسمی (غیر وظیفه) در پادگان ها می شوند ، بر حسب مدارج تحصیلی درجات به کارکنان اعطا خودهد شد.
کارشناسی ارشد : ستوان یکمی
کارشناسی : ستوان دومی
کاردانی : ستوان سومی
دیپلم : گروهبان دومی
درجات پرسنل ثابت کادر هر 4 سال یک بار دارای ارتقاء بوده که کلیه کارکنان نیروهای مسلح پس از طی مدت 4 سال و آزمونهای مختلف درجات بالاتر به آنان اعطا خواهد شد، این درجات مختص کارکنان رسمی و پیمانی میباشد.