جزییاتی از حذفیات کنکور و امتحانات نهایی دانش آموزان
به گزارش تیتربرتر؛ این روزها خانوادهها و دانشآموزان در کنار تمام مشکلات یادگیری به شیوه مجازی و از راه دور که تاکنون تجربهای از آن نداشتند، دلنگران وضعیت برگزاری امتحانات هستند که برای دانشآموزان پایه دوازدهمی به دلیل وضعیت نامشخص کنکور این نگرانی دو چندان شده است.
البته برگزاری امتحانات پایه دوازدهم قطعاً به صورت حضوری خواهد بود و طراحی سؤالات بدین ترتیب است که 80 درصد محتوای کتابهای درسی که در آموزشهای حضوری ارائه شده است برای همه دانشآموزان مبنا قرار میگیرد و 16 نمره از این بخش سوال طرح میشود و 4 نمره باقیمانده نیز مربوط به 20 درصد محتوای کتابهای درسی است که به صورت مجازی ارائه شده و در این جا دو نوع سوال طراحی میشود، 4 نمره از درصدی که توسط آموزش غیرحضوری تدریس شده است تا افرادی که تمایل داشتند به آن پاسخ دهند و 4 نمره نیز از همان 80 درصد قبلی.
اگرچه تکلیف امتحانات نهایی برای دانشآموزان پایه دوازدهم مشخص است اما آنچه هماکنون از سوی بیشتر دانشآموزان سؤال میشود، وضعیت طراحی سوالات کنکور است و اینکه آیا در این بخش هم 80 درصد محتوای کتابهای پایه دوازدهم مبنا قرار میگیرد؟
جزییاتی از امتحانات نهایی با سوالات الزامی و انتخاب
امتحانات نهایی دانشآموزان از روز شنبه 17 خرداد آغاز میشود و تا 16 تیر 99 ادامه دارد. طبق اعلام سازمان سنجش، کنکور سراسری هم در روزهای 30 و 31 مرداد 99 برگزار خواهد شد.
برگزاری امتحانات پایه دوازدهم قطعاً به صورت حضوری خواهد بود و طراحی سؤالات بدین ترتیب است که 80 درصد محتوای کتابهای درسی که در آموزشهای حضوری ارائه شده است برای همه دانشآموزان مبنا قرار میگیرد و 16 نمره از این بخش سوال طرح میشود و 4 نمره باقیمانده نیز مربوط به 20 درصد محتوای کتابهای درسی است که به صورت مجازی ارائه شده و در این جا دو نوع سوال طراحی میشود، 4 نمره از درصدی که توسط آموزش غیرحضوری تدریس شده است تا افرادی که تمایل داشتند به آن پاسخ دهند و 4 نمره نیز از همان 80 درصد قبلی.
بیشتر بخوانید :
آموزش طرز تنفس پاک کننده ( کاپالابهاتی ) :
فعلاً وضعیت محتوای کتابهای درسی پایه دوازدهم در کنکور99 مشخص نیست و سخنگوی سازمان سنجش در اینباره گفته است: در آموزش و پرورش کلاسها از اول اسفند به صورت غیرحضوری برگزار میشود و پوشش اینترنت در همه جای کشور وجود ندارد.
ممکن است آموزش و پرورش از محتوای پایه دوازدهم مباحثی را حذف کند و به محض اینکه هرگونه تغییر در محتوای آزمون و حذفیات از سوی آموزش و پرورش به سازمان سنجش ارسال شود، اعلام خواهیم کرد.
طبق اعلام مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش؛ با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع بیماری کرونا و تغییر در فرآیند آموزش در سال تحصیلی 99-1398 که در جریان آن :
1- فرآیند آموزش حضوری، طبق بررسیهای انجام گرفته از اول مهرماه تا پایان بهمن ماه استمرار داشته و 80 درصد محتوای کتب درسی به صورت حضوری تدریس شده است.
2- از اول اسفند ماه تا پایان سال تحصیلی جاری، 20 درصد باقیمانده محتوای کتب درسی به صورت غیر حضوری و از طریق شبکههای رادیویی و تلویزیونی، ابتکارات دبیران در بستر پیام رسانها و نیز شبکه شاد تدریس میشود.
نحوه طراحی سؤالات امتحانات نهایی
در طراحی سؤالات امتحانات نهایی پایه دوازدهم نیز دو بخش در نظر گرفته شده است:
1- سوالات الزامی؛ برای کسب 16 نمره از 80 درصد محتوای کتب درسی که به صورت حضوری تدریس شده است و دانشآموزان ملزم به پاسخگویی به تمام سوالات آن هستند.
2- سوالات انتخابی؛ برای کسب 4 نمره که در دو نوع طراحی میشوند، نوع اول از 20 درصد محتوای کتب درسی که به صورت غیرحضوری تدریس و نوع دوم از محتوای 80 درصدی که به صورت حضوری تدریس شده است در این بخش دانش آموزان اختیار دارند سوالاتی را که برای پاسخگویی آنها آمادگی بیشتری دارند انتخاب و پاسخ دهند.
بدیهی است در این شیوه ضمن ارزشگذاری به تلاش دانشآموزان و معلمانی که آموزشهای غیر حضوری را دنبال کردهاند، به همه دانشآموزان، بویژه افرادی که به هر دلیل نتوانستهاند از آموزشهای غیرحضوری استفاده کنند نیز با پاسخگویی کامل به سوالاتی که از بخش تدریس حضوری طرح شده، فرصت کسب نمره 20 داده میشود تا بدلیل عدم دسترسی به آموزشهای غیر حضوری حقی از آنها تضییع نشود. همچنین به جهت تعیین دقیق محتوای کتب درسی در قالب دو بخش 80 و 20 درصد، برای تمام موضوعات درسی پایه دوازدهم، عناوین دروس و محدوده مورد نظر برای هر عنوان کتاب تعیین شده است که توجه دانشآموزان به آن جلب می شود.
جزئیاتی از تفاوت کنکور سال ۹۹ با سالهای قبل
فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش درباره تغییرات آزمونهای سراسری سال 99 اظهار کرد: سازمان سنجش به دنبال تقاضای داوطلبان برای تغییر زمان آزمونها پیشنهادی را به ستاد ملی کرونا ارسال کرد که در جلسه 14 اردیبهشت تصویب شد.
وی افزود: بر این اساس آزمون دکتری روز پنجشنبه 26 تیرماه، کارشناسی ارشد روزهای پنجشنبه و جمعه دوم و سوم مردادماه، آزمون سراسری روزهای پنجشنبه و جمعه 30 و 31 مردادماه و آزمونهای فنی و حرفهای و کارشناسی ناپیوسته در تاریخ 14 شهریور ماه 99 برگزار میشود.
سخنگوی سازمان سنجش با اشاره به اینکه زمان دریافت کارت شرکت در آزمونها هنوز مشخص نیست و زمان آن با اطلاعیههایی که در سایت سازمان سنجش قرار میگیرد به اطلاع داوطلبان میرسد،گفت: تسهیلاتی را برای آزمون دکترا و کارشناسی ارشد در اختیار داوطلبان قرار دادیم.
زرینآمیزی ادامه داد: داوطلبان آزمون دکتری تا فردا فرصت دارند متقاضی تغییر حوزه انتخابی خود باشند و بدین منظور باید به سایت سازمان سنجش مراجعه و حوزه امتحانی را تغییر دهند، برای آزمون کارشناسی ارشد این تسهیلات ارائه شد و 10 هزار و 400 داوطلب حوزه امتحانی را تغییر دادند که این امکان در فرصتهای اول تا سوم اردیبهشت فراهم شد.
احتمال آغاز سال تحصیلی از بهمن ماه
وی درباره زمان اعلام نتایج، آغاز ثبتنام و اینکه آیا شروع سال تحصیلی با تاخیر خواهد بود، مطرح کرد: بر اساس زمانبندی اعلام نتایج، پس از برگزاری آزمون پروسه انتخاب رشته و اعلام نتایج را انجام میدهیم. برخی رشتهها نیمه متمرکز بوده و آزمونهای عملی دارند و قطعاً تاخیر در اعلام نتایج داریم. همچنین دانشگاهها در نیمسال دوم فارغ التحصیل نداشتند بنابراین ممکن است شرایط پذیرش در نیمسال اول را نداشته باشند و پذیرش در بهمن ماه انجام شود.
وی متذکر شد: هنوز زمان اعلام نتایج مشخص نیست چون آزمون برگزار نشده است اما برای آزمون دکترا پروسه 2.5 تا 3 ماه برای اعلام نتایج نیاز داریم.
زرین آمیزی درباره آزمونهای فنی و حرفهای و کاردانی به کارشناسی عنوان کرد: در این بخش بیشتر رشتهها به صورت سوابق تحصیلی است و مشکلات کمتر است. همچنین در آزمون دکترا 179 هزار و 603 نفر، کارشناسی ارشد 618 هزار و 666 نفر و آزمون سراسری یک میلیون و 113 هزار و 262 نفر شرکت کردند.
سخنگوی سازمان سنجش در شبکه خبر درباره تفاوت آزمون سراسری امسال با سالهای گذشته مطرح کرد: در آموزش و پرورش کلاسها از اول اسفند به صورت غیرحضوری برگزار میشود و پوشش اینترنت در همه جای کشور وجود ندارد. ممکن است آموزش و پرورش از محتوای پایه دوازدهم مباحثی را حذف کند و به محض اینکه هرگونه تغییر در محتوای آزمون و حذفیات از سوی آموزش و پرورش به سازمان سنجش ارسال شود، اعلام خواهیم کرد.
گردآورنده: الهام خلیلی خو