اثر اعجابانگیز مثبتاندیشی
اگر گویی که نتوانم برو بنشین که نتوانی و گر گویی که بتوانم، قدم در نه که بتوانی
قوانین حاکم بر تفکر و اندیشه، یک قانون بسیار ساده و قدرتمند است: «فکر ما، مسیر زندگی ما را معین میکند.»
مغز اعجابانگیز انسان، تصویرسازیهای ذهنی را بر اثر تکرار و تمرین به بینش مثبت و منفی دستهبندی میکند؛ مانند سطح لذت، شادی، رضایت و انگیزه.
آیا شما در تشریح رویدادها یا تحلیل افکار، مثبتاندیشی هستید؟ عموماً دانشآموزان مثبتنگر، موفقیت بیشتری نسبت به سایر افراد دارند؛ زیرا در رویارویی با مسئلههای آموزشی، با حفظ احساس ارزشمندی به تجزیه و تحلیل شرایط موجود بر اساس تواناییهای خود میپردازند و راهحل مناسبی را برای مدیریت موقعیتها پیدا میکنند.
البته «قدرت ذهنی مثبت» ریشه در «نگرش و تفکر واقعبینانه» دارد؛ یعنی دانشآموزی که خود را با واقعیت همراه میسازد، از انتظارات خوشبینانه و غیر واقعی فاصله میگیرد، با قوتها، ضعفها و محدودیتها آشنا میشود و با خودتنظیمی و ایجاد تفکرات و هیجانات مثبت، به سوی خلاقیت، ابتکار و کنجکاوی حرکت میکند. درواقع مهارت مثبتاندیشی شامل دور شدن از افکار منفی، تغییر دادن تصویر ذهنی، قبول مسئولیت، تقویت عزت نفس و خودابرازی مؤثر است که سازندهی هویت مثبتاندیشی است.
قطعاً همهی ما توقع داریم رابطهی بین متغیرهای مثبتاندیشی (ابزارها و مدلها) و نتیجهی حاصل، رابطهای خطی و مستقیم باشد اما اکثر اوقات این گونه نیست. گاهی میتوان با تفکر مثبت و ایجاد باور و تغییری کوچک در انتخابها، تأثیرات عمیقی در نتایج خلق کرده و رابطهای غیر خطی و تصاعدی از موفقیت ترسیم کرد.
از همین امروز با پذیرش واقعیتها و افزایش روحیهی مثبتاندیشی به دنبال چرخهی بهبود مستمر باشید.
* افراد پرانگیزه و سختکوش را آگاهانه به دایرهی دوستیهایتان بیفزایید.
* تئوری بابا (برنامهریزی، اجرا، بازنگری، اصلاح) در دستور کارتان باشد.
* روشهای موفق و نقاط مثبت خود را تکثیر کنید و به درسهای دیگر تعمیم دهید.
* با تعیین هدفهای قابل اندازهگیری در آزمونها از ارزیابی به عنوان یادگیری استفاده کنید.
* بدون ترس از نتیجه، برنامهی راهبردی را پرانرژی و مصمم با دقت اجرا کنید.
بیگمان مدیریت مبتنی بر تفکر مثبت، راهگشای رشد، شکوفایی و موفقیت خواهد بود.